فن بیان خوب

چطور فن بیان خوبی داشته باشیم؟

در این مقاله یاد می گیرید چطور در هر زمان و مکان متناسب با مخاطب یا مخاطبان تان صحبت کنید. شما با مطالعه مقاله فن بیان و انجام تمارین آن می توانید روان و منسجم صحبت کنید و در جمع ها مشارکت داشته باشید و عزت نفس و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید.

تعریف فن بیان:

فن بیان یعنی خوب صحبت کردن موثر و قدرتمند این بهترین تعریف برای آن است. با تمرین و تکرار می توانیم این مهارت را به دست بیاوریم.
مقاله فن بیان هدیه ایست به شما که می خواهید از فرصت تان استفاده کنید و روی خودتان سرمایه گذاری کنید. آکادمی آموزشی استاد بیک مراد برای کمک به شما علاقه مندان و کاربران عزیز، تمرینات فن بیان را بصورت واضح و شفاف در مقالهآموزش فن بیان اختیارتان قرار می دهد.
مطمئن باشید، با تقویت فن بیان راه های تازه ایی به روی شما گشوده می شود و ارتباطات شما با خانواده،کارفرما، همکاران، کارمندان،دوستان، مشتریان، و … ببهبود پیدا می کند و خودباوری تان افزایش می یابد.
بعضی از افراد گمان می کنند، زیاد حرف زدن یعنی فن بیان داشتن. در صورتی که اصلا اینطور نیست و فردی که مهارت فن بیان دارد،کمتر و تاثیرگذارتر همراه با شناخت مخاطب اش صحبت می کند و جالب است بدانید، برای همین منظور، گوش شنوا لازم است تا بتوانید فن بیان را به صورت کاربردی استفاده کنید.

 

چرا داشتن فن بیان مناسب است؟

فن بیان خوب

همه ما در قالب نقش هایی که داریم، به عنوان مادر، فرزند، همسر، مدیر، …. به خوب صحبت کردن نیاز داریم. وقتی این توانایی را درخودمان ایجاد کنیم که در ارتباطات مان و همینطور در مورد مهارت های مان با فن بیان مناسب و گیرا صحبت کنیم نتیجه متفاوتی را نصیب خود می کنیم.
با یادگیری فن بیان می توانید استرس ناشی از صحبت در جمع ها را کاهش بدید و وقتی به زیبایی صحبت می‌کنید ، رضایت از خود رای یاد می کنید و این به خودباوری شما کمک می کند. اگر می خواهید دیگران از هم نشینی با شما لذت ببرند، داشتن مهارت فن بیان، ضروری است.
در آکادمی آموزشی زهره بیک مراد تمریناتی را برای تان در نظر می گیریم که با انجام شان لذت ببرید، خسته نشید و برای تکرار و تمرین انگیزه داشته باشید.

داستان شخصی خودم یعنی زهره بیک مراد:

یادم‌میاد در گذشته در جمع ها خیلی کم صحبت می کردم. مخصوصا اگر در جمع، بزرگترها هم بودند که دیگه ما کوچکتر ها فقط و فقط شنونده بودیم .
در بیشتر مواقع خجالتی و بدون اعتماد به نفس بودم. حرف داشتم ولی نمی دونستم چطور باید بیان کنم که تاثیرگذار باشد و شنیده شود یا طرف مقابل منظورم را طور دیگری متوجه نشود. و این موضوع خیلی اذیت ام می کرد و همیشه می گفتم چه می‌شود اگر من هم بتوانم قشنگ حرف بزنم، نظرم را بدون استرس ابراز کنم . ولی چون این مهارت رو داشتم ترجیح می دادم چیزی نگویم.
تا اینکه در اینترنت جستجو کردم،چطور فن بیان خوبی داشته باشیم؟ چون دوست داشتم در مورد مهارت هایم و توانایی هایم صحبت کنم و آن‌ها را تقویت کنم. پس باید روی بیان ام کار می کردم و اعتماد به نفسم را بالا می بردم.
در کلاس های مختلف هم شرکت کردم. هر روز تمرین می کردم چون برای یادگیری خیلی جدی بودم. و دوست داشتم سخنران بشوم. یک روز از شدت تمرین زیاد فشارم افتاد ولی دست بردار نبودم، در همان حالتِ دراز کش خوراکی های شیرین می خوردم تا حالم جا بیاید و بتوانم به بقیه تمرین ها برسم.
آنقدر پیش رفتم و پیش رفتم تا به راحتی در جمع ها صحبت می کردم. روی چندین استیج سخنرانی کردم و همینطور توانستم سمینارم را برگزار کنم.
می خوام این را بگویم که اگر شما هم مثل گذشته من خجالتی و بدون اعتماد به نفس هستید فکر نکنید که نمی‌شود تغییر کرد. چون اکثرچیزهایی که همه ما می خواهیم داشته باشیم بصورت اکتسابی به دست می‌آید. فقط کافی است برایش زمان بگذارید و جدی پیش بروید.

خانم های زیادی بعد از سخنرانی ها به من مراجعه می کنند و می پرسند؛ خانم بیک مراد شما چطور در جمع بدون استرس و مسلط صحبت می کنید؟

و من که رسالتم کمک به خانم های عزیز است در مورد تقویت خودباوری و تقویت فن بیان برای آنها صحبت می کنم. این دو رازی که با داشتن شان می توانید بدرخشید.
تقویت فن بیان در بانوان به آن ها کمک می کند تا در مورد توانایی ها و مهارت هایی که دارند صحبت کنند و ارتقای شغلی بگیرند ودرآمد بیشتری کسب کنند.
تقویت فن بیان در بانوان کمک می کند تا در محیط خانه در بین خانواده با استفاده از بیان خوب، راهنمایی های بهتری داشته باشد.
با تقویت فن بیان در بانوان این اعتماد به نفس در آن ها شکل می گیرید در جمع هایی که آقایان هم هستند، بتوانند ایده ها و نظرات خودرا بیان کنند.
این ها گزیده ایی از موفقیت هایی است که بانوان عزیز می توانند با تقویت فن بیان از آن ها بهره مند شوند.

کاربرد آموزش فن بیان و سخنوری چیست؟

فن بیان خوب

فن بیان خوب

مباحث مربوط به فن بیان ، سخنوری و سخنرانی خیلی گسترده است و مهارتی است که به ساختن مهارت های ارتباطی همه ما کمک می کند.

▪️موفقیت در مصاحبه های شغلی؛

در زمان مصاحبه های شغلی نیاز هست برای پاسخ به سوالات و برقراری ارتباط به بهترین شکل پاسخ دهید تا به هدف تان در گفتگو نزدیک تر شویدو همینطور شما هم بتوانید سوالات حرفه ایی را آماده داشته باشید.

▪️افزایش کیفیت ارتباطات:

با دانستن اصول فن بیان می توانید ارتباطات خوبی را در محیط خانواده خود داشته باشید. در بین دوستان جذاب تر سخن بگویید. در دیدارهای اولیه زبان بدن درستی را داشته باشید. در حین صحبت در جمع ها ارتباط چشمی مناسبی را برقرار کنید.

▪️رساندن هدف اصلی صحبت مان:

خیلی از کدورت ها زمانی شروع می شوند که ما نتوانیم منظور اصلی خود را در صحبت های مان برسانیم و با خوب صحبت نکردن دچارسوء تفاهم شویم. در صورتی که با فن بیان خوب می توانیم احساسات مان را در کلام مان به درستی بکار ببریم و از واژه ها و کلماتی در لحظه استفاده کنیم،که بهتر منظورمان را می رساند.

▪️افزایش خودباوری :

با بیان خوب می توانیم نظرمان را در جمع ها بیان کنیم. جسارت پیدا کنیم تا از حق مان دفاع می کنیم. می توانیم درخواستی را داشته باشیم و یا درخواستی را رد کنیم و همه ی این موارد کمک می کند تا عزت نفس و اعتماد به نفس ما افزایش پیدا کند و منجر به افزایشخودباوری مان شود.

▪️کاهش استرس صحبت در جمع:

در جلسات کاری نیاز هست تا ایده هایی را عنوان کنید و در موردش گفتگو کنید و با دیگران تبادل کنید. داشتن مهارت فن بیان برای شما یک مزیت است تا بهتر در جلسات حضور پیدا کنید و بدون ترس و استرس سخنرانی کنید.

تمرین:

تمرین خودکار:

همان طور که برای تمرینات ورزشی لازم است بدن مان را گرم کنیم و بعد تمرین را شروع کنیم، برای اینکه بتوانیم کلمات را درست، واضح و شفاف بیان کنیم، لازمه که آرواره ها و فک مان را گرم کنیم. به همین منظور از یک خودکار استفاده می کنیم و آن را بین دندان های جلویی بالا و پایین قرار می دهیم و شروع به حرف زدن می کنیم. مراقب باشیم خودکار نیفتد و به این صورت شروع به تقویت اندام های مربوط به گفتارمان می کنیم.
مدت انجام این تمرین هر روز به مدت ۲ دقیقه است.

حذف اضافات کلامی:

شروع به حرف زدن کنید و صدای خود را ضبط و بعد گوش بدید و دقت کنید در کلام تان چه چیزهایی را بصورت اضافه بکار می برید.
اضافات کلامی مثل ( اِ ، اوم ) و کلماتی مثل ( خب، مثلا، در واقع….. ) در صورتی که چند بار استفاده شده باشند.
برای ‌حذف این اضافات و کلام زیبا داشتن، یکی یکی اقدام کنید. اولین اضافات پر تکرار را انتخاب کنید و یک کش دور دست تانبیندازید و هر زمان از آن استفاده کردید کش را بکشید. این مثل یک هشدار می ماند که به خود یادآوری می کنید که دوباره از آن استفاده نکنید. تا حذف کامل ادامه دهید.

استفاده از ( ما ) :

در نظر بگیریم همکاری بگوید پرونده ها را مرتب بزار. این جمله بصورت دستوری هست و در اکثر مواقع جوابی که می شنود این است: من درست گذاشتم و خودت بهم ریختی شون. این یعنی صحبت آن همکار به نتیجه نرسیده، شایدم باعث دلخوری شود و روابط شان خوب پیش نرود. ولی فردی که از فن بیان خوبی برخوردار است به جای جمله، تو پرونده ها رو مرتب بزار از این جمله استفاده می کند: پرونده ها را مرتب بزاریم. یعنی من خودم را از بقیه جدا نمی دانم و همه ما باید پرونده ها را مرتب بزاریم. سعی کنیم در صحبت های مان درخیلی از جاها از ( ما ) استفاده کنیم، تا از مکالمات مان نتیجه بهتری ببینیم.

هوش کلامی:

اگر دوست دارید حاضرجواب باشید با فن بیان قدرتمند و همراه با عزت نفس و اعتماد به نفس و همچنین در جمع ها بدرخشید، لازمه که روی هوش کلامی تان کار کنید و آن را تقویت کنید.

هوش کلامی به چه کارمان می آید؟

حتما براتون پیش آمده که بگید:
▪️کاش این جواب رو می دادم، حیف یادم نبود…
▪️کاش می‌تونستم از کلمه هایی استفاده کنم و نظرم رو بدم که اونم ناراحت نشه…
▪️چرا توی جمع حرفی برای گفتن ندارم…
….
با هوش کلامی می توانید کلمات و جملات صحیح را در جای درست بکار ببرید.

افزایش هوش کلامی:

▪️مترادف کلمات را پیدا کنید:

خیلی شده می خواهیم کلمه ایی را در صحبت های مان بیان کنیم ولی نمی توانیم و می گوییم نوک زبان ام هست وای یادم نمی‌آید.
لازم است مترادف کلمات را پیدا کنیم و در بعضی مواقع بجای کلمه اصلی از مترادف آن استفاده کنیم. اینطوری دایره واژگان مان افزایش پیدا می کند و می توانیم زیباتر صحبت کنیم.
مثلا مترادف کلمه خوشحال: دلشاد، خرسند، شادمان…
برای پیدا کردن مترادف کلمات به سایت واژه یاب سر بزنید.
یادگیری کلمات جدید سرگرم کننده و لذت بخش است.

▪️از قبل خودتان را برای ورود به جمع ها آماده کنید:

برای این مورد، لیستی از متداول ترین صحبت هایی که در جمع ها می شود آماده کنید. اگر سخنران هستید، ده سخنرانی با موضوعات مختلف را آماده سازی کنید.
اگر صاحب کسب و کار موفقی هستید، لیستی از گفتگوهایی که معمولا افراد در روبرو شدن از شما می پرسند را آماده کنید. اگر به تازگی صاحب فرزند شدید، سوالات و یا موضوعاتی که فکر می کنید افراد از شما می پرسند یا می خواهند در موردش صحبت کنید را آماده کنید.

این لیست را با توجه به:

✔️شناخت مخاطب تان
✔️سابقه گفتگوهای قبلی تان حاضر کنید.

▪️مطالعه هر روزه؛

با انجام مطالعه با کلمات و واژه های بیشتری آشنا می شویم و می توانیم از آن کلمات در بیان خودمان هم استفاده کنیم.

تمرین صدا سازی:

در این بخش چند تمرین صداسازی آماده کرده ام که فوق العاده کاربردی است.
تمرین های مربوط به صداسازی را بعد از هر وعده غذایی انجام دهید تا تاثیرش برای تان بیشتر باقی بماند.
بعد از هر تمرین تاثیر آن را روی صدای تان متوجه می شوید.

اهمیت نوشیدن آب در صداسازی؛

قبل از اینکه تمرین های مخصوص صداسازی را بگم.یک نکته خیلی مهم و ضروری را باید در نظر بگیرید و حتما حتما رعایت کنید.
در زمانی که تمرین های صداسازی را انجام می دهید قبل و حین و بعد از انجام آن ها باید آب بنوشید.
نوشیدن آب در اینجور مواقع مثل روغن کاری برای لولای در هست. با استفاده از آب، از خش دار شدن و آسیب رسیدن به تارهای صوتی جلوگیری می کنید.

تمرین صداسازی برای گرم کردن صدا با آوای ( م )؛

در این تمرین شما موسیقی مورد نظرتان را روشن می کنید و همسُرایی تان را با آوای ( م ) انجام می دهید. تا صدای تان گرم و آماده شود.

تمرین صداسازی برای گرم کردن صدا با آوای ( آ )؛

در این تمرین هم شما همراه با موسیقی موردنظرتان آوای ( آ ) را انجام می دهید. این تمرین برای این است که وسعت صدای تان بلندترشود.

تمرین صداسازی ( گوگ)؛

این تمرین را برای حجم دادن به صدای تان انجام می دهید و به این صورت است که کلمه گوگ را به صورت آهنگی پیوسته پشت هم تکرارمی کنید.
گوگ گوگ گوگ گوگ …..

تمرین های صداسازی مناسب چه افرادی است؟

مناسب کسانی است که می خواهند صدای قدرتمندی بسازند و در هر جمعی بدرخشند.

زبان بدن :

اول از همه با یک تعریف با زبان بدن بیشتر آشنا بشیم. زبان بدن به مجموعه رفتارهای غیرکلامی و فیزیکی گفته می شود که در آن فرد بدون صحبت کردن پیامی را انتقال دهد.

چرا یاد گیری زبان بدن اهمیت دارد؟

زمانی که با فرد جدیدی آشنا می شویم، در همان ابتدا و قبل از صحبت، او را می بینیم و به زبان بدن اش توجه می کنیم، نوع ایستادن یا نشستن، حالت چهره،حرکات دست، …و بعد ارتباط برقرار می کنیم.
حالا اگر در مورد اصول زبان بدن اطلاع داشته باشیم، بهتر می توانیم ارتباطات مان را پیش ببریم و مدیریت کنیم.

چند نکته در مورد زبان بدن :

برای اینکه در دیدارها و گفتگو و سخنرانی فرد بااعتماد به نفس تری دیده شویم لازم است چند مورد را رعایت کنیم.

۲ مدل زبان بدن هست:

زبان بدن باز
زبان بدن بسته
که زبان بدن باز ما را فردی با خودباوری بالا نشان می دهد و زبان بدن بسته ما را فردی بدون اعتماد به نفس

زبان بدن دست ها:

همه ی ما می توانیم با دست های مان پیام های مختلفی را برسانیم. زمانی که در حین صحبت دست‌های مان از هم باز باشه قدرتمندی بیشتری را نشان می دهیم. در دیدارهای اولیه و یا سخنرانی اگر دست‌ها را در پشت گره کنیم حس خوبی ندارد و عدم صداقت ما رانشان می دهد. در صورتی که برای صداقت بیشتر لازم است کف دست های مان تمایان باشد.

ارتباط چشمی:

اگر در جمعی شروع به سخنوری می کنیم، دقت کنیم که نگاه مان را بین همه تقسیم کنیم و فقط یه یک نفر نگاه نکنیم. اگر تعداد افراد زیاد باشند به صورت w دبلیو نگاه مان را دنبال کنیم. یعنی یک w فرضی در نظر بگیریم و به آن صورت ارتباط چشمی برقرار کنیم.
اگر با یک نفر صحبت می کنیم، سعی کنیم به چشمان اش نگاه کنیم ولی نگاه مان بصورت زل زدن نباشد که فرد مقابل معذب شود.

زبان بدن پاها:

در هنگام ایستادن، وزن مان را روی یک پا قرار ندهیم بلکه، سعی کنیم روی هر دو پا بایستیم.
اگر برای جمعی سخنرانی می کنید، مرتب تکان نخورید بلکه سه قدم به راست( اگر فضا دارید) بعد دوباره بایستید و بعد ۳ قدم به سمت چپ. همین قدم ها را به جلو و عقب هم می توانید بردارید.
زبان بدن بحث مفصلی است و اگر همین نکاتی که در این مقاله گفته شده را رعایت کنید، به افزایش خودباوری خود کمک می کنید و همین طور فردی با اعتماد به نفس دیده می شوید.
ما در آکادمی آموزشی زهره بیک مراد تلاش می کنیم نکات مهم را برای تان بازگو کنیم.

معرفی کتاب در حوزه فن بیان؛

کتاب قدرت بیان از برایان تریسی
کتاب فن بیان از اِو‌َنجلین مچلین
کتاب اصول سخنرانی و فن بیان به روش تد
این ها چکیده ایی از تمریناتی است که سخنرانان برای سخنرانی های شان انجام می دهند.

جمع بندی:

در این مقاله در مورد فن بیان خوب و قدرتمند داشتن صحبت کردیم و اینکه چقدر ارتباطات مان تاثیرگذار است. چندین تمرین داده شد.
تمرین ها برای افزایش دایره لغات ، ارتباط سازی بهتر ، صداسازی ، زبان بدن و همینطور کتاب هایی را معرفی کردیم.
حتما نظر و پیشنهادات تان را با ما به اشتراک بزارید.
در صورتی که این تمرین ها برای شما مفید بود، این مقاله را برای دوستان تان ارسال کنید تا آن ها هم داشتن فن بیان بهتر را تجربه کنند.
با ثبت نام در سایت می توانید از مطالب رایگان خیلی سریعتر از بقیه بهره مند بشید.
و همین طور می توانید از ما بخواهید در مورد مباحثی که برای تان مهم هست مقاله های متعددی را آماده کنیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *