رهایی از استرس

رهایی از استرس + راهکار

علائم استرس

علائم استرس

زهره بیک مراد هستم مدرس خودباوری بانوان. شرایط سخت هست و همین شرایط سخت باعث شده فشار استرس را روی خودت احساس کنی. باوجوداینکه نقش مهمی را در خانواده داری پس نیاز داری که قوی باشی، نیاز داری خودباوری را در خودت تقویت کنی. من همراهت هستم و کمکت می‌کنم تا با آموزش بتوانی احساساتت را مدیریت کنی.

آکادمی آموزشی بیک مراد سعی می‌کند با آماده‌کردن بهترین محتوا به شما در ایجاد هر چه بیشتر خودباوری کمک کند تا انتها، این مطالب را مطالعه کن و تمرین‌ها را انجام بده تا نتیجه‌اش را ببینی.

تعریف استرس:

استرس عبارت است از احساس قرارگرفتن بیش از حد تحت‌فشار روحی و روانی. وقتی احساس می‌کنید که نمی‌توانید با آن موقعیت کنار بیایید، فشار تبدیل به استرس می‌شود. در حقیقت استرس نحوه واکنش ماست زمانی که تحت‌فشار یا تهدید هستیم.

معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که در موقعیتی قرار می‌گیریم که نمی‌توانیم آن را مدیریت یا کنترل کنیم.

عوامل استرس‌زای رایج شامل؛

کار؛ وقتی مشکلی در کارمان به وجود می‌آید، آن‌طور که می‌خواستیم پیش نرود، با شریکمان به توافق نرسیم، نارضایتی مشتریان و …
روابط؛ با همسر یا پارتنرمان ارتباط خوبی نداشته باشیم.
موقعیت‌های پولی؛ افزایش قیمت‌ها، … .
رویدادهای جامعه

استرس می‌تواند بر احساس، تفکر و رفتار ما تأثیر بگذارد. همچنین روی عملکردمان هم تأثیر می‌گذارد.

علائم رایج استرس عبارت‌اند از:

اضطراب
تفکر نگران‌کننده
مشکلات خواب
تعریق
ازدست‌دادن اشتها

کم شدن اعتماد به نفس

و مشکل در تمرکز و غیره.

چه زمانی استرس مشکل‌زا می‌شود:

گاهی اوقات، مقدار کمی استرس می‌تواند به ما کمک کند تا وظایف خود را انجام دهیم. مثل زمانی که امتحان داریم حتی شده دقیقه نود درسمان را می‌خوانیم.
اما استرس زمانی مشکل‌زا می‌شود که برای مدت طولانی یا بسیار شدید باشد که در آن زمان همین‌طور که گفته شد، روی عملکردمان تأثیر می‌گذارد.

استرس در سخنرانی

این بخش را قرار دادم چون یکی از شایع ترین عوامل استرس در بین مردم است. در آموزش سخنرانی همواره می‌بینیم که مردم استرس زیادی هنگام قرار گرفتن در جمع ها دارند. به همین خاطر در مقاله آموزش سخنرانی سعی کردیم این مورد را برطرف کنیم.

یاد بگیرید که استراحت کنید.

آرام‌کردن بدن، با هر روش طبیعی، راهی عالی برای کاهش استرس است. انتظار نداشته باشید استرس فوراً از بین برود. ممکن است زمان ببرد. در بیشتر موارد، سعی کنید زمانی که در حال استراحت هستید، استرس خود را تثبیت کنید. به چیزی آرام و آرام فکر کنید یا به هیچ‌چیز خاصی فکر نکنید. بگذارید بدنتان به ذهنتان بگوید که همه چیز خوب است.
به موسیقی آرام و ملایم گوش دهید. موسیقی واقعاً شما را آرام و شاد می‌کند. سعی کنید بدون آواز به موسیقی گوش دهید و موسیقی را با سازهایی مانند فلوت، پیانو یا ویولن انتخاب کنید.

در اینجا چند تا مورد که به آرام‌کردن بدن کمک می‌کند را با هم مرور می‌کنیم:

آرام‌کردن بدن:

فقط 30 تا 45 دقیقه ورزش سه بار در هفته می‌تواند به شما احساس سلامتی و کنترل زندگی خود را بدهد. مطالعات نشان داده‌اند که ورزش می‌تواند استرس را کاهش دهد، افسردگی را کاهش دهد.

دویدن:

دویدن را شروع کنید. دویدن باعث ترشح اندورفین می‌شود و می‌تواند بعد از انجام آن احساس خوبی به شما بدهد. این به شما انگیزه می‌دهد و باعث می‌شود در مواجهه و مقابله با چالش‌ها احساس توانایی بیشتری داشته باشید.

استخر رفتن:

غوطه‌ورشدن در آب باعث می‌شود احساس قوی‌تری داشته باشید و هر یک از افکار استرس‌زا را از بین ببرید.

مراقبه:

به شما کمک می‌کند تا یاد بگیرید نفس خود و سرگردانی ذهن خود را تنظیم کنید.

پیاده‌روی:

پیاده‌روی کنید. اگر زمان بیشتری را در طبیعت بگذرانید و در هوای تازه قرار بگیرید، استرس کمتری خواهید داشت.

به‌اندازه کافی خوابیدن:

اگر به‌اندازه کافی نمی‌خوابید، بدن شما از استرس استفاده می‌کند تا در غیاب انرژی ذخیره شده، شما را فعال و هوشیار نگه دارد. بیشتر بزرگسالان به حداقل ۷_۸ ساعت خواب در شبانه‌روز نیاز دارند. عادات خواب منظم را در پیش بگیرید. اگر می‌توانید، سعی کنید هر شب و صبح در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید.

خیلی از بانوان، به‌راحتی از این راهکارها عبور می‌کنند؛ چون اهمیت‌دادن به خود را جزء آخرین اولویت‌هایشان می‌بینند.
ما برای اینکه بتوانیم یک خانم قوی و قدرتمند باشیم و به خانواده و نزدیکانمان یاری برسانیم، اول‌ازهمه باید بتوانیم از خودمان مراقبت کنیم.
شرایط استرس‌زا روی همه ما تأثیر می‌گذارد و مهم این است که بتوانیم آن شرایط را مدیریت کنیم.
این مهم است که بتوانیم خود را روی پا نگه داریم.
وقتی ما به‌عنوان یک مادر، به‌عنوان یک همسر، به‌عنوان یک دختر استوار باشیم، می‌توانیم خانواده منسجم‌تری را بسازیم.

لینک این مقاله رو برای دختران و خانم‌های اطرافت بفرست. شاید به آن نیاز داشته باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *